RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
И във водата на Велинград е открит уран

Велинград От РЗИ Пазарджик съобщават, че на 19 април при тях са постъпили данни от мониторинговото наблюдение на ВКТВ Велинград за получени нестандартни резултати по радиологични показатели /естествен уран/ от проби питейна вода в три от водоснабдителните зони на регион Велинград /зона – Грашево, махала Мечо корито; зона – Св. Петка, Юндола, Пашово; зона – част от кв. Чепино и малка част от кв. Лъжене на гр. Велинград/.

На 20 април директорът на РЗИ Пазарджик разпореди предприемането на спешни действия от страна на доставчика на питейна вода за отстраняване на всякакъв възможен риск за здравето на населението.

Разпоредено е на ВКТВ-Велинград незабавно спиране на водоползването за питейни нужди от проблемните водоизточници, осигуряването на достатъчни количество качествена питейна вода, отговаряща на изискванията на Наредба № 9 на МЗ и извършването на учестен мониторинг.

РЗИ Пазарджик извършва мониторинг на питейните води в област Пазарджик и до момента по показател „естествен уран“ не са констатирани отклонения.

Тази страница е видяна: 1500

 Публикувано от: pamedia на Friday 21 April 2017 - 12:29:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РЗИ ще проверява за уран водата в региона по разпореждане на прокуратурата и държавния здравен инспектор
Община Велинград: Във ВиК мрежата на Велинград не постъпва замърсена с уран вода
В продължение на 4 месеца ВКТВ - Велинград мълчи за урана във водата
Водата на един от изворите във Велинград не отговоря на нормите, в областта не са регистрирани чревни инфекциозни заболявания
Открит склад за въглища се е запалил във Велинград
Труп на възрастна жена е открит до бетонна стена край пътя за Велинград
Утре във Велинград тържествено ще отбележат Световния ден на водата, ще бъдат наградени призьорите в конкурса "Капка вода - живот и вечност"
И окончателните резултати потвърждават уран под нормата във водите на Велинградско с изключение на каптаж-извор “Легоринец”
Няма уран във водите на Велинградско, показват предварителните резултати от пробите. Само в един каптаж нормата е надвишена с 0,002 мг/л
Водата в с. Черногорово е с нитрати над норматаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 5.2105 сек., 4.9844 от тях за заявки.