RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съдиите в Районния съд са настанени по двама и трима в кабинет, новообразуваните дела са повече с 360

ПазарджикПрез 2016г. в Районен съд-Пазарджик са образувани общо 7 491 дела, от които 4758 граждански дела и 2733 наказателни дела.Това стана ясно от Годишния доклад за дейността на първоинстанционната правораздавателна институция, представен публично по-рано днес. 

Значителното завишение с 360 дела в сравнение с постъпленията за 2015г. се дължи на увеличеното постъпление на гражданските дела – с 402 повече в сравнение с предходната година. Новообразуваните наказателни дела е с 42 по-малко в сравнение с 2015г. и е в резултат на намалелия брой астни наказателни дела.

Щатът на Районен съд-Пазарджик към 31.12. 2016г.е от 18 съдии.Новоназначените магистрати след проведен от ВСС конкурс са : Таня Петкова, Димитър Чардаков и Христо Георгиев. Те са встъпили в длъжност на 23.02.2016г. Засега има само един Незает съдийски щат.

Анализът на данните за движението на делата налага извода, че процентът на свършените дела в тримесечен срок през 2016г. се е повишил в сравнение с предходната и е най- висок за изминалите четири години, се посочва в доклада. Макар в известна степен това се дължи на вида дела с увеличено постъпление - по заповедното производство и ЧГД, то не следва да се пренебрегва приноса на съдиите, работещи в двете колегии в намален състав спрямо щатната численост - с 3-ма съдии по-малко за отчетния период – двама в гражданска и един в наказателна колегия.
Отделно от това шест от съдиите в гражданска колегия през отчетния период неколкократно са били командировани да разглеждат дела в другите районни съдилища в съдебния окръг, който факт поради проявените професионализъм и отговорност не е довел до забавяне движението на част от разпределените им дела, съответно приключването им в 3-месечния срок.

 
По отношение натовареността по щат спрямо делата за разглеждане е 38,65, а спрямо свършените дела – 34,99. Действителната натовареност спрямо делата за разглеждане е 48,06, а спрямо свършените – 43,51. Това е сравнително малък спад в натовареността в сравнение с предходни периоди, става ясно от представените данни по години.

В края на доклада се обръща внимание на материалното осигуряване. С притеснение се отбелязва, че след попълване на щата за съдии ще възникнат сериозни проблеми с физическото осигуряване на работни места, тъй като помещенията от сградата, които ползва Районен съд-Пазарджик са крайно недостатъчни - съдиите са настанени по двама и трима в кабинет, включително заместник-председателят на съда.

Тази страница е видяна: 459

 Публикувано от: pamedia на Thursday 23 February 2017 - 19:32:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
По преценка на съдиите в Пазарджик ще се отсрочват дела, отменя се годишният доклад
Заради кризата - повече граждански и търговски дела в съда
В тежко състояние са трима с COVID-19, настанени в МБАЛ Пазарджик
Петима заразени от днес са пациенти и медицински персонал в МБАЛ „Пазарджик“. Трима от тях са настанени в „Хигия“
Двама дрогирани и без книжки, трима пияни и трима, управлявали мпс-та без номера, е равносметката за уикенда
Двама афганистанции водят дела срещу заповеди за връщането им на границата, издадени от Пазарджишката полиция
Пускат предсрочно от затвора двама убийци, трима изнасилвачи и двама крадци
Все повече наркомани зад волана задържат полицаите, през последните часове са арестувани трима
След консултация на съдиите, все пак гол за „Пирин“
Поне първа копка на нова сграда на Административния съд си пожелаха съдиитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6212 сек., 1.5222 от тях за заявки.