RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Незабавни справки за нарушенията на гражданите ще прави софтуер, разработен от пазарджишки служители на МВР

ПазарджикСлужители от отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР-Пазарджик са разработили софтуер, който значително ще улесни и повиши ефективността в работата на полицейските служители при прилагането на административно-наказателната дейност по различни законови и подзаконови нормативни актове, съобщиха от Пресцентъра на Дирекцията. 

Служителите от „Охранителна полиция” ежедневно осъществяват административно-наказателна дейност, възложена им с различни законови и подзаконови нормативни актове, като Закона за МВР, Закона за гражданската регистрация, Указа за борба с дребното хулиганство, Закона за българските лични документи, Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, Наредбите за обществен ред и безопасност на движението в различните общини, както и още много други. Наличието на автоматизирани информационни системи с бази данни за броя и видовете съставени актове за установени нарушения е изключително необходимо, а ползването на такава система би улеснило и подпомогнало полицейските служители за по-ефективно осъществяване на полицейските им правомощия.

Един от най-важните примери касае контрола върху оръжията, взривните вещества и пиротехническите изделия. В чл.58 ал.1 от този закон е фиксирано, че разрешения за придобиване и съхранение на оръжие, взривни вещества и пиротехнически изделия не се издават на лице, което през последните три години три или повече пъти е нарушило обществения ред, за което са му налагани административни наказания.

Във връзка с това служители от отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР-Пазарджик са разработили софтуер , който представлява локална информационна система, даващ възможност съставените актове за установяване на административни нарушения да бъдат въвеждани в електронен регистър, като по зададени условия може да се извършва незабавна справка за съставяни актове спрямо определено лице. Въпросната справка включва данни касаещи:
-    брой съставени актове за установяване на административни нарушения спрямо лицето;
-     нарушена правна норма /съответно кой закон, правилник, наредба, текст и т.н./;
-    време и място на съставяне на акта;
-    общ брой съставени актове за определен период от време.

Програмата дава възможност например незабавно да бъде установено лице,  което притежава или е заявило издаването на разрешение за придобиване и съхранение на оръжие, боеприпаси, взривни вещества или пиротехнически изделия, което през последните три години е нарушавало обществения ред три или повече пъти и за това са му налагани административни наказания.

Вчера работната версия на софтуера бе представена пред служители от отдел „Охранителна полиция” при Главна дирекция „Национална полиция” с оглед оценка на възможностите и точното и правилното му прилагане. Предстои програмата да бъде представена и съгласувана с ръководителите на компетентни в това направление структури в МВР, след което, при евентуалното й одобрение, да бъде стартирана пилотно на територията на Областната дирекция в Пазарджик. 

Тази страница е видяна: 1472

 Публикувано от: pamedia на Friday 10 June 2016 - 10:37:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дежурни прокурори ще гледат нарушенията в изборния ден
Няма да има удължаване на срока за използващите софтуер за управление на продажбите
Четири бързи и две незабавни производства срещу пияни и без книжки шофьори
Изработиха софтуер, който крие оборотите от продажбите в складове и супермаркети
Работодатели са забавили близо 3 милиона за заплати, специален софтуер ги следи
Три незабавни и две бързи производства срещу заловени пияни шофьори през почивните дни
Срещу пияни шофьори през последните два дни са образувани две незабавни и едно бързо полицейско производство
Справки за изплатени извънтрудови доходи вече могат да се правят по електронен път
От Административен съд Пазарджик апелират справки по дела да се правят чрез сайта или по телефона
Председателят на Административния съд апелира за онлайн справки от граждани и спазване на противоепидемичните меркиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5718 сек., 1.4486 от тях за заявки.