RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Спортните клубове вече ще плащат такса на общината за състезания в басейна

Плувен басейн ПазарджикСпоред досега действащата наредба за администрирането на местните данъци и такси спортните клубове бяха освободени от такса за ползването на басейна при организирането на състезания. Местната администрация в Пазарджик предлага привилегията да отпадне и клубовете също да плащат такса за ползването на басейна. Размерът на таксата е съответно 48 лв на час за общински състезания и 72 лв на час за 
областни и регионални състезания. При провеждането на републикански и международни състезания предлаганият размер на таксата е 120 лв на час.
Заедно с това предложение администрацията смята да отпадне и едното безплатно посещение при ползването на карти от ученици, студенти и пенсионери.
Новите такси и отпаднали преференции са резултат от направения анализ, който показва, че размерът на средствата, необходими за издръжката на същия – ел.енергия, газ, вода, препарати и други, е нараснал. Ползването на самостоятелен коридор от граждани или организирани групи е невъзможно, тъй като четири от коридорите се ползват от спортни клубове, а петият коридор от граждани, е записано в мотивите към внесеното предложение в ОбС. В него е предвидено също да отпадне неизползваната преференция от търговци, които опаковат стоката си в екоторбички – те имаха възможност да плащат по-нисък промил, но тъй като през трите години, откакто е влязла промяната, никой не се е възползвал от този текст, местната администрация предлага да го изключи от Наредбата.  Предвидена е и нова такса при промяна предназначението на земеделска земя от общинския поземлен фонд, придобита в собственост по реда на Закона за общинската собственост. Заседанието на ОбС, на което ще се гледа наредбата ще е в края на януари. 


Тази страница е видяна: 1681

 Публикувано от: pamedia на Thursday 05 January 2012 - 16:53:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Спортните клубове вече получават субсидиите си за първото тримесечие
Режат 2-те хиляди сигурни лева за спортните клубове
Започва изплащането на последната част от субсидиите на спортните клубове
Кметът Тодор Попов: Със спортните клубове трябва да градим доброто име на Пазарджик
Готов е проектът на наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове
Спортните клубове в Пазарджик ще получат тази седмица втория транш от общинската субсидия
Субсидията за спортните клубове и увеличението на заплатите на администрацията – акцент в общественото обсъждане на бюджета
Собствениците на неизползваеми имоти да не плащат такса смет, предлага съветник от ГЕРБ
Такситата в Пазарджик ще плащат най-ниския данък към общината
Просрочените задължения на Общината - отново над 3 млн. лв., по график през 2014г. ще се плащат пак 1,6 млн. лв. на фирмитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6913 сек., 1.5988 от тях за заявки.