RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Две училища от Пазарджик участват в проекта „Знания, които променят живота 2“

София Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ) и Метлайф България стартират второто разширено издание на съвместния им проект „Знания, които променят живота 2“ (LifeChanger), който се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация МетЛайф. 
Проектът  цели да въоръжи с финансови познания и умения за успех ученици от 20 класа в страната – инициативата ще обхване 15 училища от София, Пловдив, Варна, Бургас и Пазарджик и ще се състои в обучителна програма по финансова грамотност „Разумни финанси“, която ще бъде представена на учениците от 21 доброволци от компанията Метлайф.
СОУ „Д-р Петър Берон“ и  ПГ по промишлени технологии са училищата от Пазарджик, които участват в проекта.

В продължение на 4 месеца, от ноември до февруари 2016 г., ученици от 10 и 11 клас на  училища, в които не се изучава икономика и финанси, ще имат възможност да  подобрят своята финансова грамотност. С помощта на образователната програма „Разумни финанси“, разработена от Джуниър Ачийвмънт България и базирана на учебните програми „JA Лични финанси” и „JA Икономика“, учениците ще повишат познанията си за света на финансите. Техни учители ще бъдат бизнес доброволците от Метлайф, които ще им преподадат учебното съдържание. Темите обхващат областите спестяване, инвестиране, кредити, застраховки, личен бюджет, семейно финансово планиране и целеполагане. В рамките на проекта учениците ще бъдат изправени пред финансово предизвикателство – създаване на семеен бюджет, а най-добрите от тях ще участват и във финансов иновационен лагер, който ще се проведе през март 2016 г. в София. След това ще споделят добрия опит в своите общности, с участие в локални  инициативи през април, който е месецът на финансовата грамотност.
Тази страница е видяна: 985

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 11 November 2015 - 11:53:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Две пазарджишки училища и училища от Португалия и Турция участват в проект за забравените изкуства
Две училища от Пазарджик ще предлагат допълнително обучение по български език на деца, за които той не е майчин
Творческото семейство Лютакови участват всички заедно в Проекта „Идея за дом” на Шипка 6
Педагозите със заболявания и отклонения, които застрашават живота и здравето на учениците, не могат да заемат длъжността „ учител”
63 са блоковете, в които собствениците на апартаменти искат да участват в санирането, регистрирани са 9 сдружения
19 средни училища от областта участват в Областните състезания по военно-спортни дисциплини, награждаването ще е пред паметника на 27-ми Чепински полк
С 11 проекта, сред които е и ремонта на минералната баня, Стрелча кандидатства по програмата за развитие на регионите
По предложение на Бойка Маринска се подготвя наредба, според която лица, страдащи от заболявания, които застрашават живота и здравето на децата, да не могат да бъдат педагогически специалисти
Д-р Илия Томов е наказан за гафа с глобите за тези, които хранят бездомните кучета. Текстът от проекта на наредбата отпада
Как водата стана извор на знания в ПГХХТ - ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6601 сек., 1.5608 от тях за заявки.