RSS емисии



 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Тодор Попов: Всеки един трябва да направи своите изводи какво ни каза избирателят и да продължим да работим заедно

ПазарджикСлово на кмета на община Пазарджик Тодор Попов пред новия Общински съвет и избраните кметове на населени места:


"Първо искам да честитя резултата, който постигна всеки един  - на всички кандидати за съветници, на всички кандидати за кметове.

Днес е важен ден за всеки един от нас и затова ще си позволя да споделя нещо лично. Скъпи колеги, връщайки се назад във времето, на мен ми е пети такъв момент. В далечната 1999 година за първи път положих клетва в тази зала. Това ще ми е петият общински съвет, с който ще работя. С много от колегите сме работили отпреди, с много от колегите кметове - също. Считам, че за тези години постигнахме немалко за развитието на нашия град и нашите населени места.

Искам да споделя моето виждане какво се е случвало и какво не бива да правим, за да губим време и нерви в неща,  които, според мен, са абсолютно безсмислени.

Имах възможността да го кажа и преди изборите: изборите са проверка на доверие. Всеки един от нас има очаквания, тегли се на кантара на общественото доверие, вижда колко тежи. Трябва всеки един от нас, който участва в това състезание, да осъзнае колко е трудно да печели доверие, особено в предизвикателните дни, в които живеем всички.

Изборите, и въобще животът, имат своята логика и ние трябва да я следваме, като се опитаме да надграждаме и да запазваме това, което е важно и което е полезно и да се опитаме да променяме това, което не ни харесва. Затова искам да помоля всички - и колеги кметове, и колеги общински съветници, а преди малко и областният управител го каза на висок гласа - от  тук нататък всеки един от нас трябва да се опита да приеме за себе си и да си направи своите изводи за това какво всъщност ни каза пазарджишкият избирател. И да започнем, всъщност, да продължим да работим, защото ние сме започнали отдавна, всеки един, независимо в какво качество, да работим за нашия град. Защото единственият начин да минаваме през трудни периоди, като този, е да си помагаме повече. Няма безгрешни хора, няма незаменими хора, има само неповторими.

И затова искам да помоля колегите да бъдат отговорни, да осъзнаят, особено по-младите, не на години, тази високоотговорна работа да бъдеш общински съветник. И да се обединим около единствено важната кауза за развитието на града ни.

Много от кандидатите за кметове са ставали през годините общински съветници, както и сега. Аз искам да ги поздравя още веднъж - и г-н Шопов, и г-н Солов, и г-жа Златева, и г-н Бангьозов,  г-н Парпулов да не го проусна.
Предполагам, че човек, когато участва в едно състезание, не е приятно да го загуби и има своите лични емоции, свързани с това. Искам да ги помоля тях, пък и всички останали, да забравим по-бързо тези емоции и да покажем този стил и класа, който винаги съм искал да показваме. Да ви благодаря за това, че в крайна светка вие сте еманация на доверието на хората и трябва да положим усилие това доверие да го насочим в правилната посока.

Единственото важно нещо, което интересува хората, това е  резултативността на политиката. Политиката е резултативна дейност. Те очакват от нас определени резултати. Всичко друго са дребнотемия, дребни боричкания, дребни желания за надмощия, които хората дълбоко не ги интересуват.

Нека положим усилия да сме резултативни, отговорни и коректни хора.

Искам да ви кажа, че и през този мандат ще продължим да работим със същия интензитет, защото имаме добър работещ екип. Ще използваме, разбира се, всички инструменти, които ни предоставя следващият планов период, местния ресурс, който имаме, включително и продължение на големия дебат с държавата, който имаме за децентрализацията.

Имаме много какво да правим в следващите години.Трябва да се научим да бъдем по-консенсусни, по-коректни и по-отговорни. Аз съм готов да го направя и  с личен пример. Успех на всички, защото успехът на всеки един, който е в тази зала, ще гарантира успеха на нашата местна общност. Пожелавам Ви да бъдете на висотата на очакванията на нашите избиратели. Още веднъж благодаря на всички, че се включихте в една нелека кампания, на всички колеги на населени места им пожелавам да са здрави и отговорни. Те са показали във времето, че са такива. На всички общински служители - също. Защото трябва да знаят, че интензитетът на работа се запазва. С две думи: да се стягат за работа!

И да не забравяме в крайна сметка, че трябва да бъдем по-позитивни. Убедих се, че ако стъпим на фундамента от доброто отношение и позитивизма, ще постигнем по-добри резултати. Животът е показал, че е така. Затова, скъпи колеги, бъде позитивни, уверени в себе си и съм убеден, че заедно ще направим нашия град по-добър през следващите 4 години."












Тази страница е видяна: 614

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 10 November 2015 - 15:12:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов: Сега трябва да се говори за това какво ще се случва в следващия планов период
Тодор Попов на официалното приключване дейностите в кв. "Марица": Това е нашата последователна политика, която считам, че трябва да продължим и през следващите години
Тодор Попов: Един кмет трябва да обединява хората, не да ги разделя
Тодор Попов: Денят на българската община е празник на всеки един гражданин. Горд съм, че през последните години всички ние направихме така, че Пазарджик да се развива по-добре.
Т. Попов: Да продължим заедно за общата ни кауза - нашите съграждани да чувстват Община Пазарджик като сигурна опора в ежедневието си
Да продължим и надградим направеното, призова Тодор Попов на откриването на предизборния си щаб
Найден Шопов: Ще продължим да работим в интерес и за благото на жителите на областта
Т.Попов: Пазарджик е огледало на стремежите на всеки един от нас
Тодор Попов:Стига свободни съчинения, че ще ставам депутат, министър и още какво не знам...
Тодор Попов и ГЕРБ - заедно на изборите в Ивайло



Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6871 сек., 1.5964 от тях за заявки.